ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANI SAYIN MEHMET ÖZHASEKİ MAKAMINDA ZİYARET EDİLDİ
Türkiye Perakendeciler Federasyonu heyeti, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile bir araya geldi. Toplantıda, yürürlüğe girmesi planlanan Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği hakkında görüş ve önerilerini paylaşan TPF heyeti, uygulama kapsamında hayata geçirmeyi planladıkları projeleri aktardı.

Organize perakendenin en büyük çatı örgütü Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) heyeti, Başkan Mustafa Altunbilek önderliğinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nı ziyaret etti. Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ve Çevre Yönetimi Genel Müdürü Muhammet Ecel ile görüşen TPF heyeti, Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği Taslağı üzerine görüş ve önerilerini yetkililere sundu. Yönetmelik taslağında belirtilen plastik poşetlerin ücretli satışı, uygulamanın detayları ve kapsamı konusunda taleplerini de paylaşan TPF heyeti uygulamanın hayata geçirilmesi için gerekli desteği vereceklerini iletti. Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ise plastik poşetlerin kullanımına yönelik çalışmaların devam ettiğini bildirdi.

PLASTİK POŞET UYGULAMASINA DESTEK

Toplantıda doğada çözülmesi yüzyıllar süren hem geleceğimizi hem insan sağlığını tehdit eden plastik poşet kullanımının satış noktalarında ücretli olması yönünde yasal düzenlemeyi desteklerini ifade eden Altunbilek, “Bir markette yılda 10 ton poşet kullanılıyor. TPF çatısı altında 3 bini aşkın market, Türkiye genelinde ise yerel, ulusal ve indirim mağazalarına bağlı 26 binin üzerinde şube mevcut. Her mağaza için yaklaşık 8 bin TL poşet gideri olduğu düşündüğümüzde bu uygulamanın hem doğamıza hem de ekonomimize katkı sağlayacağı ortadadır” dedi. Türkiye genelinde kapsamlı bir kampanyayı da hayata geçirmeyi planladıklarını aktaran Altunbilek, “Müşterilerimize gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak, sağlıklı bir yaşam sunmak için poşet kullanımının zararlarını anlatacağız. Bu süreçte biz de üzerimize düşeni yaparak Müşterilerimizi alışverişlerde file, bez torba kullanımına yönlendireceğiz” dedi.

Toplantıya Mustafa Altunbilek ile birlikte TPF Yönetim Kurulu Üyesi İhsan Korkmaz, TPF Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Şekerci, Ankara PERDER Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Karagöz, Ankara PERDER Yönetim Kurulu Üyesi Cavat Durmaz, Makromarket Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Songör, TPF Genel Koordinatörü Zafer Yayla, Ankara PERDER Koordinatörü Derya Yener katıldı.

20 Eylül 2017